Generic selectors
Alleen exacte overeenkomsten
Zoeken in titel
Zoeken in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Alleen exacte overeenkomsten
Zoeken in titel
Zoeken in content
Post Type Selectors

Terugroepactie

Hierbij delen we vanuit de Stichting voor Afweerstoornissen het bericht wat wij ontvangen hebben van Mediq met betrekking tot de terugroepactie van de infuussets voor pompen, zwaartekrachtinfuussets en de bijbehorende connectoren van het merk Alaris:

“Vanuit Mediq besteden we gedegen aandacht aan de kwaliteit en veiligheid van ons productassortiment. Desondanks kunnen er ontwikkelingen zijn waardoor we niet meer voor 100% achter een product staan. Dat zijn uitzonderlijke situaties waarbij we vanzelfsprekend meteen in actie komen. Momenteel doet zich zo’n situatie voor vanwege een veiligheidswaarschuwing voor de infuussets voor pompen, zwaartekrachtinfuussets en de bijbehorende connectoren van het merk Alaris. Onze leverancier Becton Dickinson (BD) heeft ons hiervan op de hoogte gesteld. Zij kunnen de productkwaliteit niet garanderen en hebben daarom besloten om deze producten uit de markt terug te roepen.
Lees meer over de recall-actie van BD rechts van dit artikel.

 De recall betreft de volgende producten:

  • Alaris GP infuusset bloed Spike 2Y 270 cm; BD-referentienummer 60393E
  • Alaris GP infuusset 1 bijspuitpunt; BD-referentienummer 60894
  • Alaris GP bloodset 2 spikes 1Y 250 cm; BD-referentienummer 60980
  • Asena zwaartekracht infuusset 220 cm; BD-referentienummer 273-005V
  • Alaris gw infuusset met 1 bijspuitpunt; BD-referentienummer 273-007V
  • Asena infuusset filter naadloos BSP 1X; BD-referentienummer 273-008EV
  • Asena infuusset filter 15MU M/F ASV UVREST; BD-referentienummer 273-043V
  • Asena infuusset filter 200UM 2X BSP 255CM; BD-referentienummer 273-080EV

Belangrijk om te weten is dat BD geen meldingen heeft ontvangen van incidenten die in verband met deze maatregel staan. Er is geen aanleiding tot zorgen over het eerdere gebruik van deze producten en de veiligheid van uw patiënten. Vanzelfsprekend zullen we de bij ons bekende patiënten voor wie deze sets gebruikt worden hier eveneens over informeren.

Patiënten die het betreft ontvangen de communicatie in de bijlage. Gespecialiseerd verpleegkundigen dragen zorg voor de juiste begeleiding. Alle verpleegkundigen zijn inmiddels allemaal geschoold op de nieuwe materialen. De genomen acties n.a.v deze recall, zijn afgestemd met de recall teams van de ziekenhuizen.”