Generic selectors
Alleen exacte overeenkomsten
Zoeken in titel
Zoeken in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Alleen exacte overeenkomsten
Zoeken in titel
Zoeken in content
Post Type Selectors

SAS WPIW 2022 dag 1

Waarom kleurt de SAS de Erasmusbrug groen?

Vandaag start de 12e World Primary Immunodeficiency Week (WPIW).

Maar liefst 7 dagen lang wordt aandacht besteed aan de aandoening Primaire Immuundeficiënties (PID). De WPIW is de week bij uitstek om beleidsmakers, scholen, gezinnen, en het grote publiek te informeren over Primaire Immuundeficiënties en het herkennen van de signalen die zouden kunnen wijzen op aanwezigheid van de aandoening. Door de waarschuwingssignalen te promoten kan de wereldwijde PID gemeenschap een rol spelen in het verhogen van de bekendheid en het uiteindelijk bewerkstelligen van positieve verandering in de vroege diagnostisering en betere behandeling en zorg van mensen met PID.

Ieder jaar wordt getracht voor elkaar te krijgen dat wereldwijd een aantal iconische objecten groen worden aangelicht. En dat is ons ook gelukt!

De SAS heeft voor deze WPIW vier video’s en een drie podcasts gemaakt waarin onder andere jongeren vertellen over hun leven met PID.

Aan bod komt de lange weg naar de juiste diagnose, welke impact PID op het leven van een jongere heeft met betrekking tot studie, relaties en reizen, de noodzaak van een patiëntenorganisatie alsmede het belang van een goede samenwerking tussen alle betrokkenen.

De video’s en podcasts kan je hier terugvinden. De komende 7 dagen wordt er elke dag nieuwe content geplaatst wat voor onbepaalde tijd te bekijken en beluisteren is .
Meer informatie over de WPIW is te vinden op: www.worldpiweek.org.