De SAS wordt ondersteund door een team van specialisten.

Het bestuur van de Stichting voor Afweerstoornissen (SAS) wordt geadviseerd door een Medische Adviesraad (MAR). De raad geeft gevraagd en ongevraagd advies aan het bestuur van de SAS over ontwikkelingen op het gebied van Afweerstoornissen. Dit betreft onder meer medische vragen, kansen, beperkingen en behandeling van Afweerstoornissen.

De Medische Adviesraad controleert desgevraagd al het informatiemateriaal dat de SAS naar buiten brengt op actualiteit en medische juistheid. Tenslotte dient de Medische Adviesraad als klankbord voor het bestuur van de SAS. Het bestuur van de SAS fungeert dankzij de ervaringsdeskundigheid van de achterban, ook als klankbord voor de Medische Adviesraad.

De Medische Adviesraad bestaat uit de onderstaande immunologen, infectiologen en professor. De specialisten zijn werkzaam in de expertise academische medische centra waar patiënten met afweerstoornissen behandeld worden.

MAR

Esther de Vries

MAR

Judith Potjewijd

MAR

Bram Rutgers

MAR

Godelieve de Bree

MAR

Virgil Dalm

MAR

Pauliene Ellerbroek

MAR

 Koen van Aerde

Arjan Lankester

Esther de Vries

Mijn naam is Esther de Vries. Ik ben kinderarts gespecialiseerd in afweerstoornissen en infecties, maar heb ook wel volwassen patiënten gezien. Ik doe nu alleen nog onderzoek, op dit moment o.a. naar hoe je patiënten met een afweerstoornis sneller kan herkennen met behulp van data science technieken.

Judith Potjewijd

Mijn naam is Judith Potjewijd en ik ben werkzaam als internist-klinisch immunoloog in het MUMC+. Ik ben daar onder meer verantwoordelijk voor de Afweerpoli. Daarnaast verricht ik wetenschappelijk onderzoek én geef ik onderwijs over afweerstoornissen om het belang hiervan iedere keer weer te laten zien.

Bram Rutgers UMCG

Mijn naam is Bram Rutgers, internist-immunoloog in het UMCG in Groningen en hou mij bezig met patiënten met teveel afweer (autoimmuunziekten) of te weinig (afweerstoornis). Een deel van mijn onderzoek gaat over systemische vasculitis (o.a.ANCA-vasculitis). Ik draag graag bij aan het verbeteren van de zorg voor patiënten met een afweerstoornis.

Pauline Ellerbroek

Sinds 2004 werk ik met veel plezier als Internist-infectioloog in het UMCU Mijn speciale aandachtsgebieden zijn afweerstoornissen (stellen diagnose, behandeling/ infectiepreventie en vaccinatie) . Daarnaast de organisatie van de opvang van infectie uitbraken (zoals de huidige CoVID pandemie). Mijn bijzondere interesse in het onderzoek gaat uit naar de preventie van complicaties – zoals longen darmproblemen- bij patiënten met een afweerstoornis.

Koen van Aerde

Ik ben Koen van Aerde, sinds 2015 werkzaam als kinderarts infectioloog / immunoloog in het Radboudumc. Ik werk hier samen met mijn collega kinderartsen en verpleegkundig specialisten, een hecht en fijn team! Naast de zorg voor patiënten met afweerstoornissen geef ik veel onderwijs aan geneeskundestudenten, artsen en verpleegkundigen. Mijn onderzoek richt zich op het verbeteren van de diagnostiek van luchtweginfecties.

Arjan Lankester

Arjan Lankester is kinderarts-immunoloog en hoogleraar kindergeneeskunde in het bijzonder stamceltransplantatie aan de universiteit Leiden. Hij is hoofd van het expertise centrum pediatrische stamceltransplantatie in het LUMC en voorzitter van de Inborn Errors Working Party van European Society for Blood and Marrow Transplantation (EBMT).