SAS Contactdag 21 april 2018

UITN-PI-week-2018-DEF-1

 

UITN-PI-week-2018-DEF-2

 

Zorgverzekeraar VGZ beleid in 2018

Voor verzekerden bij VGZ (voor de volledigheid melden wij dat dit beleid geldt voor alle verzekerden van de labels van Coöperatie VGZ, te weten: VGZ, IZA, Bewuzt, Univé, UMC, Zekur, IZZ en Zorgzaam), zijn er wijzigingen voor 2018.


De immunoglobulines voor VGZ verzekerden worden vanaf 1 januari 2018 in alléén geleverd door de apotheker van het ziekenhuis waar de VGZ verzekerde onder behandeling is. Ook de specialistisch verpleegkundige toediening, de levering van de infuuspomp en bijbehorende materialen worden door de apotheek geregeld. Dit kan voor u betekenen dat er wisselingen kunnen komen van de verpleegkundige zorg en de levering van de medicatie.

Het kan zijn dat een ziekenhuis de levering en verpleegkundige zorg overdraagt aan de apotheker van het UMC St. Radboud, die als vangnet zal optreden, indien de apotheken van de ziekenhuizen dat wensen, voor de periode dat de apotheek dit noodzakelijk acht.
In de loop van deze week wordt iedere VGZ verzekerde per brief op de hoogte gebracht van de veranderingen. In deze brief zullen telefoonnummers vermeld worden waar men terecht kan met vragen aan VGZ.

We adviseren u om zelf tijdig te informeren bij uw eigen ziekenhuisapotheek, of deze zelf de zorg gaat leveren, of dit overdraagt aan UMC St. Radboud, zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

Wanneer u problemen ondervindt van deze wijzigingen laat dit ons weten, zodat de Stichting voor Afweerstoornissen hier collectief aan kan werken. U staat hier niet alleen voor. 

Middels onderstaande link kunt u uw klacht bij ons melden zodat wij deze kunnen voorleggen bij VGZ

Klachtenformulier thuisinfuus immuunglobulines

Spinozapremie voor onderzoek naar afweersysteem

Spinozapremie voor onderzoek naar afweersysteem

"Het is net alsof ik op reis ga naar een onbekend land en dan nieuwe dingen ontdek." Dat zegt professor Mihai Netea over zijn onderzoek naar het immuunsysteem. Hij krijgt er de Spinozapremie voor. Professor Netea is één van de vier wetenschappers die de prijs dit jaar krijgen.

Prof.M.Netea is internist en infectioloog aan de Radboudumc in Nijmegen, waar hij zich verdiept in het afweersysteem en ernstige schimmelinfecties. "Hoe wordt een ernstige infectie herkend door het afweersysteem, hoe werkt het afweersysteem en wat gaat er mis bij patiënten die heel erge infecties krijgen?" Daar gaat het in zijn onderzoek in grote lijnen om. 

Update zorgbeleid VGZ 2018

23-12-2017

Zoals eerder gemeld gaan de ziektekostenverzekeraars VGZ, IZA, Bewuzt, Univé, UMC, Zekur, IZZ en Zorgzaam de leverancier voor infuustherapie immunoglobulinen per 1 januari 2018 wijzigen. Voor mensen die verzekerd zijn bij of willen overstappen naar een van deze verzekeringen en die immunoglobulinen thuis per infuus krijgen toegediend kunnen daar gevolgen van ondervinden. De desbetreffende verzekerden hebben hierover vorige week een brief ontvangen van hun verzekeraar. Verzekerden moeten voor 31 december 2017 contact opnemen met de poliklinische apotheek van hun eigen ziekenhuis. Deze apotheek of de apotheek van het Radboudumc gaat zorg dragen voor de levering en toediening van immunoglobulinen in 2018.

Stichting voor Afweerstoornissen vindt het kwalijk dat deze informatie zo kort voor de feestdagen de betrokkenen bereikt. 

Omdat alles op zo’n korte termijn geregeld moet worden, maken wij ons zorgen over de continuïteit en kwaliteit van levering en de thuiszorg. VGZ heeft ons toegezegd dat er een 'warme' overdracht zal plaatsvinden en dat de patiënt geen problemen in de continuïteit of kwaliteit mag ervaren. Mocht u in het nieuwe jaar problemen ervaren, wilt u dit dan aan ons melden? Wij hebben contact met VGZ en zullen proberen om een oplossing voor uw problemen te vinden. 

Wij hopen uiteraard dat deze verandering van leverancier soepel gaat verlopen voor u. Mochten er echter problemen ontstaan dan staan wij u graag ter zijde.

 

Alle andere verzekeraars blijven het komend jaar immunoglobulinen vergoeden op de manier die u tot nu toe gewend bent. Mocht u overwegen dit jaar nog over te stappen naar een andere verzekeraar, laat u zich dan goed informeren over de voorwaarden in de basisverzekering en de aanvullende verzekering.

 

 

Oproep voor deelname aan medisch-wetenschappelijk onderzoek

DEELNEMERS GEZOCHT! 
 
 
TEKORT AAN AFWEERSTOFFEN 
Het doel van dit onderzoek is om uit te zoeken wat symptomen kunnen zijn, van een patiënt met een tekort aan afweerstoffen, voor de start van de behandeling.
 
Vaak wordt het te laat herkend, misschien heeft u dat zelf ook ervaren?
Door meer te weten over de symptomen waarmee de patiënt naar de dokter gaat, kunnen we dokters leren waar ze op moeten letten. 
 
Kunt u ons helpen?
 
Klopt dit voor u of uw kind?
 Heeft een van jullie een tekort aan afweerstoffen?
 Wilt u een bijdrage leveren aan medisch-wetenschappelijk onderzoek? 
 
Dan kunt u mee doen!
 Duur: 1 – 1.5 uur
 Inhoud: interview, welke zal worden opgenomen
 Plaats: tijd en plaats in overleg met u 
 
Deelname is vrijwillig 
 
Bent u of kent u iemand met interesse?
Neem dan nu contact op met: 
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
Met vriendelijke groet,
 
Kim van den Akker 
Zesdejaars geneeskunde studente aan de Radboud Universiteit te Nijmegen.
Per september begonnen met wetenschappelijk onderzoek binnen het Jeroen Bosch ziekenhuis onder leiding van Prof. Dr. Esther de Vries. 
 
 

 

 

Laatste Tweet

SAStweet

@Kenniskaarten Helaas wat ontzettend jammer dat jullie moeten stoppen😕 en wat hebben jullie goed werk gedaan!! Echt top!!👍🏻

by SAStweet

Neem contact op

Burg. Krijgsmangeerde 27
4942 AV Raamsdonksveer
Tel: 0162-517210

Mail ons