Generic selectors
Alleen exacte overeenkomsten
Zoeken in titel
Zoeken in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Alleen exacte overeenkomsten
Zoeken in titel
Zoeken in content
Post Type Selectors

Brandbrief vaccinatiestelsel volwassenen nodig

Een toekomstig vaccinatiestelsel voor volwassenen is hard nodig. Daarvoor pleiten wij samen met de Nederlandse Influenza Stichting, zorgprofessionals, patiëntenverenigingen en ouderenorganisaties in een brandbrief die naar de Tweede Kamer commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) is gestuurd.

In deze brandbrief luiden wij gezamenlijk de noodklok over de dalende vaccinatiegraad en de impact hiervan op de volksgezondheid. Ook vinden wij dat de adviezen van de Gezondheidsraad over bepaalde vaccinaties niet snel genoeg worden opgevolgd.

Deze verklaring wordt mede onderschreven door de Stichting voor Afweerstoornissen. Dat de medemens zicht laat vaccineren is voor ons van groot belang. Doordat de meeste patiënten met een afweerstoornis geen immuniteit opbouwen bij het zetten van vaccinaties, is het van groot belang dat anderen dit wel doen om ons te beschermen tegen ziektes waar wij onszelf niet tegen kunnen beschermen. De bereidheid onder volwassenen om zich te vaccineren daalt en hier maken we ons zorgen om. Door deze brandbrief te ondersteunen en awareness te creeeren waarom het voor ons belangrijk is, hopen we op een stijgende lijn in het aantal gehaalde vaccinaties.