Generic selectors
Alleen exacte overeenkomsten
Zoeken in titel
Zoeken in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Alleen exacte overeenkomsten
Zoeken in titel
Zoeken in content
Post Type Selectors

Vergoedingen

De onderzoeken en behandeling van een afweerstoornis, voorgeschreven door een specialist (bijvoorbeeld immunoloog/infectioloog, kinderarts, internist, etc.), worden vergoed vanuit de basisverzekering. Er kunnen echter wel beperkingen zijn in de keuze van het ziekenhuis, geneesmiddelen of uitgiftepunten. Dit is afhankelijk van het soort polis dat je hebt afgesloten en met welke ziekenhuizen jouw zorgverzekeraar een contract heeft afgesloten. Voor de precieze vergoedingen en informatie hierover verwijzen wij jou graag naar je eigen zorgverzekering. 

Op de website van Amsterdam UMC staat een handig artikel die meer informatie geeft over kosten en betaling van behandelingen. Dit is een algemeen artikel over de ziektekosten en verzekeren.

Link naar artikel: https://www.amc.nl/web/mijn-afspraak/rechten-en-plichten/patientenvoorlichting/kosten-en-betaling.htm

Eigen Risico

Houd altijd rekening met je eigen risico. Iedereen die gebruik maakt van de zorg uit het basispakket heeft een eigen risico. Het eigen risico is een verplicht bedrag om te betalen en elk jaar wordt de hoogte van dit bedrag opnieuw bepaald. Voor 2021 is dit bedrag vastgesteld op 385 euro. Dit houdt dus in dat je zelf de eerste 385 euro betaald en daarna de zorgverzekeraar de resterende zorgkosten in dat jaar betaald.

Voor meer informatie over het eigen risico verwijzen we je graag door naar de website van de rijksoverheid.

Link naar artikel: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/zorgverzekering/vraag-en-antwoord/eigen-risico-zorgverzekering/