Generic selectors
Alleen exacte overeenkomsten
Zoeken in titel
Zoeken in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Alleen exacte overeenkomsten
Zoeken in titel
Zoeken in content
Post Type Selectors

Emoties

Wanneer je erachter komt dat jij een afweerstoornis hebt of wanneer je erachter komt dat je zoon en/of dochter een afweerstoornis heeft, kan je overvallen worden door verschillende emoties.

Zo kan je opgelucht zijn, doordat de puzzelstukjes nu (eindelijk) in elkaar vallen, maar je kan ook emoties voelen van onbegrip, boosheid of verdriet. Maak niet uit welke emotie je voelt, het zijn jouw emoties en die mogen er zijn! Ga deze emoties niet verstoppen, maar zoek iemand om mee te praten als je daar behoefte aan hebt. Dit kan iemand van de familie zijn, een vriend, vriendin, of bijvoorbeeld een leraar.

Wanneer je het gevoel hebt dat je bij niemand terecht kan of dat niemand je begrijp of dat jij juist niemand ermee wilt ‘lastig’ vallen, dan kan je ook altijd op zoek gaan naar professionele ondersteuning. Via je huisarts of je behandelend specialist/ verpleegkundige in het ziekenhuis kan je een doorverwijzing krijgen naar passende hulp.

Ook is het mogelijk om in contact te komen met lotgenoten. Als je in gesprek wilt komen met iemand anders met een afweerstoornis, stuur dan een mail via ons contactformulier onder vermelding van lotgenoten. Zet in je mail alsjeblieft je mailadres, telefoonnummer, afweerstoornis en eventueel je vraag of een stukje van je verhaal waarom je in contact wilt komen met een lotgenoot. Wij nemen dan contact met je op. Uiteraard behandelen wij jou gegevens vertrouwelijk!

Uiteraard kan je ook altijd een kijkje nemen op bijvoorbeeld de SAS familiedag. Kijk voor alle activiteiten op de SAS Kalender.

Het allerbelangrijkste is dat je onthoud dat, ondanks dat het een zeldzame ziekte is, je niet alleen bent!!