Stichting voor Afweerstoornissen

SAS-Familiedag 2020

SAS-Familiedag  online

14 november 2020

Het SAS Jubileum Webinar 

11 november 2020

Heel PID bakt

28 november 2020

SAS - WPIW weken

SAS vlog van Godelieve de Bree van het Amsterdam UMC

Al eens gedacht hoe er een werkdag uitziet van een immunoloog? Godelieve de Bree van het Amsterdams MC neemt ons een dagje mee in haar vlog al specialist immunoloog.

SAS vlog Klinisch specialist thuisservice Immunglobuline Janneke Zwiers

Janneke Zwiers legt uit wat er zoal op een dag gebeurt als klinische specialist thuisservice. Infusen juist in de COVID-19 tijd waarin ziekenhuis bezoek beperkt is.

SAS vlog Dr. Judith Potjewijt en verpleegkundig specialist Suzanne Bazen van het Maastricht UMC

Kinderarts immunoloog Judith Potjewijt en verpleegkundig specialist Suzanne Bazen Specialisten die ons in hun vlog meenemen en vertellen over hun positie in de wereld van Primaire Immuunstoornissen.

SAS vlog dr. Joris van Montfrans, specialistisch centrum voor afweerstoornissen

Deze vlog geeft antwoord op de vraag of er ook super specialistische ziekenhuizen komen voor afweerstoornissen.

SAS vlog Maartje Blom is arts-onderzoeker bij het LUMC ‘Geef XLA geen tijd’

Maartje Blom is arts-onderzoeker bij het LUMC. Daarnaast is zij ook werkzaam bij het RIVM. Zij vertelt in deze vlog meer over een toekomstig onderzoek over XLA, genaamd ‘Geef XLA geen tijd’. In dit onderzoek wordt gekeken of de vroege opsporing van XLA door middel van een hielprikscreening tot betere uitkomsten kan leiden voor patiënten met XLA.

SAS vlog dr. Virgil Dalm Hoe werken antistoffen tegen het Coronavirus bij patiënten met CVID

Internist klinisch Immunoloog Virgil Dalm, Erasmus Rotterdam, lid van de Medische Adviesraad van de Stichting voor afweerstoornissen, beantwoord vragen die ingestuurd zijn door onze leden. ‘Hoe zit het nu met de vorming van de antistoffen tegen het Coronavirus bij patiënten met CVID. Hoe kunnen wij weten of we het corona virus hebben doorgemaakt en wanneer zitten de antistoffen in de immunoglobuline preparaten die we nu toegediend krijgen?’

SAS vlog Kinderarts Joris van Montfrans vertelt over Stamceltransplantatie

In deze vlog geeft dr. Joris van Montfrans antwoord op de vraag of een stamceltransplantatie een goede behandeling is bij patiënten met een afweerstoornis.

SAS vlog Joris van Montfrans werkend in UMCU, geeft uitleg over vaccinatie tegen het Corona virus

Wat gaat het coronavirus betekenen op de lange termijn voor mensen met een afweerstoornis? Zijn er vaccinaties te verwachten tegen het corona virus? Dit zijn de vragen die Joris van Montfrans beantwoordt in deze vlog.

SAS vlog Joris van Montfrans, kinderimmunoloog in het UMC Utrecht vermoeidheid

Joris van Montfrans, kinderimmunoloog in het UMC Utrecht en secretaris van de WID (werkgroep immnuundeficiënties), antwoord op de vraag of er nog onderzoek gedaan wordt naar vermoeidheidsklachten bij patiënten met een afweerstoornis.

SAS vlog Dr. Joris van Montfrans en behandelprotocol GLiLD

Deze vlog staat in het teken van GLILD en gaat dieper in op een aantal vragen die gesteld zijn door onze SAS leden. In de vlog wordt meer duidelijkheid gegeven over de volgende thema’s die spelen bij patiënten met GLILD: een eventueel behandelprotocol, de prognose en de mogelijke effecten van beweging op GLILD.

SAS vlog Kinderimmunoloog Joris van Montfrans, Corona regels bij afweerstoornissen

Kinderimmunoloog Joris van Montfrans, secretaris van de WID (werkgroep Immuundeficienties) beantwoordt dit keer de actuele vragen over Coronaregels. ‘Moeten patiënten met een afweerstoornis extra maatregelen nemen, bovenop de maatregelen van het RIVM, en zo ja welke? Hoe kunnen CVID-patiënten voorzorgsmaatregelen nemen als hun pubers weer naar de middelbare school gaan?’

SAS vlog dr. Joris van Montfrans behandelopties voor chronische Haemophilus influenza bij CVID

Joris van Montfrans is in het UMC Utrecht werkzaam als kinderimmunoloog. De afgelopen dagen heeft hij door middel van vlogs al veel antwoord gegeven op vragen van onze SAS leden. In deze vlog gaat hij dieper in op de vraag of er al goede behandelopties zijn voor een chronische Haemophilus influenza infectie bij CVID.

Webinair 1a Dr. Godelieve de Bree Overzicht verschillende studies beloop en behandeling van Covid-19

Dr. G. de Bree, Internist infectioloog en klinisch immunoloog in het Amsterdams MC, geeft een overzicht van verschillende studies met wat er tot nu toe bekend is over het risico, het beloop en behandeling van Covid-19.

Webinair 1b. Prof. dr. Hans Zaaijer Status van COVID 19 antistoffen in immunoglobuline preparaten

Dr. H. Zaaijer, Bloedoverdraagbare Infecties bij Sanquin & Klinisch Viroloog in het Amsterdams MC, vertelt over de status van COVID-19 antistoffen in immunoglobuline preparaten, het plasma niveau in Nederland en de immunoglobuline voorraad.

Webinair 3a. Dr. Joris van Montfrans ‘PIMS’,ontstekingsziekte syndroom bij kinderen tijdens COVID-19

Dr. J.M. van Montfrans (kinderimmunoloog in het Utrecht UMC) gaat dieper in op het ontstekingsziekte syndroom bij kinderen tijdens COVID-19.

Webinair 3b. Maartje Blom ‘Geef XLA geen tijd’ vroege opsporing van XLA dmv. hielprikscreening

M. Blom is arts-onderzoeker bij het Leids UMC en daarnaast ook werkzaam bij het RIVM. Haar presentatie gaat over over een toekomstig onderzoek naar XLA, genaamd ‘Geef XLA geen tijd’. In dit onderzoek wordt gekeken of de vroege opsporing van XLA door middel van een hielprikscreening tot betere uitkomsten kan leiden voor patiënten met XLA.